30.8.2010

Kesä 2010 kirpparilöydöt/ osa 3.

Rautarunkoinen vaaka, 5€. Ja tämä löytö tuli todella tarpeeseen!

29.8.2010

WAU!


WSOY.n Tyyli ja Koti kirjakerho on valinnut sisustuskärpäsen kuukauden blogiksi! Palkinnoksi minä saan ihanan Marimekon Keisarinna-kassin ja tietenkin koko kassillisen hyvää mieltä!

Eikä siinä vielä kaikki, sillä hyvää mieltä tulvii minulle myös tunnustuksista, joita olen teiltä muilta bloggaajilta saanut! Kiitos suuresti Susanna ja Hyvä mieli! Bloggailu on kuitenkin mielestäni joukkueurheilua, sillä mitäpä tämä olisi ilman teitä kanssasisaria!? Kiitos kaikille ihanien blogien pitäjille ja kiitos kaikille blogini lukijoille!

27.8.2010

Harmista hurmioon (ja taas takaisin...)

Edellisten asukkaiden takkahuone on ollut meille varasto, kunnes se nyt muuttui keittiöksi! Tässä me nyt syödään mikroruokaa koko viisihenkinen perhe, kosteusvauriota paossa. Tästä on kätevä yhteys tiskauspaikalle kylppäriin, ja takavasemmalle jää  käytävä josta pääsee kulkemaan jääkaapille ja mikrolle. Tässä maisemassa aamukahvia  siemaillessa on tullut hyviä visioita tämän tilan käytöstä sitten, kun sen ei enää tarvitse toimia keittiönä. Mahtava loft-henkinen tiiliseinä jätetään tietenkin esille, ja tila yhdistetään kylpyhuoneeseen!
Seinät kaadetaan pois yläosasta niin, että pesuallas jää sen taakse piiloon. Rähjäinen takka kunnostetaan, ja suihkulle rakennetaan oma huone saunanoven eteen. Yhenäinen musta kuusikulmalaatta lattiaan, ja teräksinen lavuaari, juuri sellainen mitä tehtaissa näkee. Sitten vielä rättipatteri ja spottivalaistus!
No, nämä on siis visioita, mutta kaiken tämän kaaoksen keskellä on voimauttavaa uneksia tulevasta. Siitä ajasta kun meillä on takallinen kylpyläosasto, kuiva välipohja, rahat hommattuna ja rauhaisa mieli!

25.8.2010

Yllätys!!

Kuka rakastaa yllätyksiä? No minä ainakin! Tippa alakerran katossa tosin oli sellainen yllätys josta en ihan kamalasti ilahtunut... "Kaivaukset" tipan yläpuolella keittiössä alkoi viime perjantaina, ja rikkoutunut putki löytyi maanantaina. Kuivatuslaitteiden hurinaa on luvassa ainakin kaksi viikkoa, ja osa rakenteista vaihdetaan kokonaan.
Voi-voi-voi-voi!, mutta kun elämässä on sattunut jo yhtä sun toistakin, niin nykyään näistä pikku huolista osaa löytää valoisiakin puolia jo aika pian! Nytpähän saa koko viemäristön uusimissuunnitelmat vähän vauhtia ja samalla voisi sitten viimeinkin uusia myös kylppärin!? Ja kun ne on tehty, on tekemättä enää ikkunapokien hionta ja maalaus!
Aikataulu on tällä hetkellä sellainen, että kylppäri uusitaan tämän vuoden puolella ja viemärit pinnoitetaan ensi vuoden alussa. Näin saamme jaettua kotitalousvähennykset tasaisesti, ja välillä voidaan hengähtää vedettä/viemärittä/keittiöttä/suihkutta/sähköttä yms. elämisestä.
Tänne blogiinkin on siis tiedossa jännittävä syksy, kun sisustuskärpänen sisustaa pikkaisen pintaa syvemmältä ;) !!


Tässä kuva kesäkuulta, kun yllätys on vielä "paketissa" (hih..).

17.8.2010

"Leikisti nää söis nyt!"

Tässä on tällainen sataprosenttisesti feikattu kattaus. Kattauksen tekemiselle oli montakin syytä, ja tässä ne järjestyksessä:
1. Tykkään todella tehdä kattauksia, mutta aika harvoin on siihen aikaa tai aihetta. Ja silloin kun on ruokavieraita, eli aihetta, niin silloin pitää aina tehdä myös ruokaa, eikä ikinä ehdi keskittyä kattamiseen...
2. Ostin taas K-raudan poistopisteestä yksittäisiä tapettirullia, ja mieleeni tuli esitellä teille tämä idea niiden käytöstä! (Tämän kyseisen tapetin olette nähnyt meillä jo aiemminkin, mutta se nyt sopi parhaiten tähän...)
3. Edellisestä kohdasta taas tuli mielleni nämä minun katelautaset, joita ostin kahdeksan joskus halvennuksella kukkakaupasta. Nämä on siis suuria ruukkujen aluslautasia. On muuten todella komeat, ja toimii tässä uudessa käyttötarkoituksessa hienosti!
4. Ja sitten vielä nuo ihanat kahvikupposet joita on neljä paria. Ne ajattelin laittaa kaupan puolelle myyntiin, ja näin ne tuli kuvattua samalla!

Ja nyt muuten tuli mieleeni, että ehkäpä meillä sittenkin syödään tänään vähän "hienommin"? Luksusta arkeen, eli ei muuta kun nakkirisottoa pöytään ja sumpit jälkkäriksi! :)

16.8.2010

Kesä 2010 kirpparilöydöt/ osa 2.

Ihan oikeat pienet ostoskärryt Saarijärven rompetorilta 3€! Kärräilköön lapset näillä nyt ensin leikeissä, mutta myöhemmin ajattelin ottaa nämä vaikka lehtien säilytykseen sohvan viereen.

15.8.2010

Tuotekehittelyä

T-tyyny on T-paidan uusi olomuoto. Nyt olen satsannut tuotekehittelyyn ja luonut tästä hauskasta ideasta laadukkaan tuotteen! Sisällä on nyt vanun sijasta polyesterkuitutyyny. Kankaan taakse on lisätty liimakangas antamaan tukea ja ryhtiä. Etupuolelle on lisätty päälitikkaukset, joilla korostan kunkin tyynyn omaa ilmettä. Jokaista tyynyä ompelen ainoastaan yhden kappaleen, eli jokainen yksilö on uniikki! Kaikki T-paidat pestään ja silitetään ennen työhön ryhtymistä, ja jokaiseen tyynyyn lisätään viimeisenä "allekirjoitus", eli sisustuskärpäsen oma tuotelappu!
Tämä ja paljon muita hauskoja ja hurmaavia T-tyynyjä on tulossa tuota pikaa kaupan puolelle!

11.8.2010

Kesä 2010 kirpparilöydöt/ osa 1.

Kesä on kirpparikansan kulta-aikaa! Erilaisia ulkokirppareita ja tapahtumia on paljon, eikä ne "ihan vaan kaappien siivoajat" ole vauvanvaatteineen täyttämässä koko myyntialuetta. Kesällä sen sijaan tyhjennetään mökkien ja vinttien kätköt kesäpaikkakunnan lähimmälle kirpparille. Siellä ne on todelliset aarteet, mummoloiden vinteillä, ja mökkien kellareissa! Vielä joskus (kun lapset on vähän isompia), vietän sellaisen kesäloman, että kiertelen vain Suomen pikkuisia teitä kirkonkylältä toiselle, ja pysähdyn jokaisen kirppari-kyltin kohdalla! Muutenkin täällä kotimaassa on paljon kaunista katseltavaa kesäisin. Ihania torikahviloita ja uimarantoja. Paljon nähtävyyksiä, jotka on vielä näkemättä. Ja tietenkin joka kylällä on myös omat hullunsa, joihin on vielä tutustumatta! 
20.8. me lähdemme isäkärpäsen kanssa perinteiselle häämätkalle, tällä kertaa Ouluun. Mikä siellä on ihaninta? Minne kannattaa mennä retkelle tai illalliselle? Minne on Oulun kirppariaarteet piilotettu? Ja missä on suurimmat leivokset?

9.8.2010

Kaivuri

Kaikki varmasti muistaa tällaisen kaivurin? Kaikkihan tätä on joskus ohjannut. Ja vaikka kaivajat puikoissa vaihtuu jo monettako sukupolvea lie, niin tämä kone se vaan toimii! Sepänaukion kirpparilta löytyi kahdella eurolla meidänkin pihalle tällainen! Mustaa spreitä vaan pintaan, ja taas kaivetaan!

Minä en muista juuri koskaan ottaa sellaisia "ennen"-kuvia, mutta ainakin Pilvitarhan pajalta löytyy kuva tällaisen kaivurin alkuperäisasusta.

6.8.2010

Mitäs ne ahkerat nyt puuhaa?

"-Mitäs ne ahkerat nyt puuhaa?" tuumasi eräs ohikulkeva pariskunta, tässä yhtenä hikisenä iltapäivänä pensasaidan takana. Ja vaikka kaikki tämä tolkuton touhuaminen  niin pihalla, kuin talonkin kimpussa tehdään ihan vain omaksi iloksi ja hyödyksi, niin mukavalta se tuntui, kun ohikulkevatkin ovat huomanneet huikean muutoksen tässä meidän tontilla.
Vielä toissa kesänä taloa ympäröi neljä metriä syvä "vallihauta", ja kaivurin telat muokkasivat koko tontin uusille urille....
Viime kesänä perustettiin nurmikko ja suunniteltiin pihalle pohjaratkaisu. Tänä kesänä on jo päästy vähän koristelemaan: kiviä ja laattoja on kannettu paikasta toiseen, haketta, soraa ja hiekkaa on lapioitu useampi peräkärryllinen, ja kasveja on mallailtu paikalleen. Aaah, sitä hikeä ja kipeätä selkää, naarmuja reisissä ja nokkosenpolttamia nilkkoja, kun saa päivän projektin päätteeksi istahtaa aurikotuoliin! Silloin siemaistaan sangriaa ja ihaillaan: "-ollaan me kyllä tosiaan oltu aika ahkeria!"
Piha ei ole vielä läheskään valmis, ja tuskin se valmiiksi koskaan tuleekaan. Mutta hyvällä mallilla jo ollaan! Nyt paiskataan läpyt ja taputellaan toisiamme olalle!

Alla vielä pari kuvaa siitä, kun pihanrakennus alkoi.

3.8.2010

Yrittämisen unelma!

Unelma yrittämisestä on sykkinyt rinnassani jo lapsesta asti! Aina kun kuulen jonkun olevan yrittäjä, se herättää minussa kunnioitusta: "tämä ihminen ei luovuta! Se yrittää ja onnistuu, mokaa, oppii, ja yrittää taas!"
-Mutta kuinka sellainen Yrittäjä sitten ollaan? Milloin sellaisen perustamiseen on aikaa, ja missä ne parhaimmat liikeideat jumittaa? Kuinka ikinä vain yrittämällä voi saada niin paljon rahaa, että sillä lyhennetään  lainaa ja ruokitaan viisi nälkäistä suuta? Pakko olisi yrittämisen jälkeen myös onnistua...!

Tänä kesänä koin valaistumisen ja totesin, että kaikki tuo on turhaa jaaritusta! Yrittäjä yrittää, ja sillä piste!
Tässä on minun yritykseni! Ei yrittäminen ole unelmointia, se on tekemistä!

Ps. Olen ottanut blogin vanhan osoitteen "yrityksen" käyttöön, ja niin ne lukijat jotka ovat laittaneet blogini kirjanmerkkeihin, "joutuvat" nyt suoraan kauppaan. Sori, jos tämä tuottaa vaivaa! Kaupasta pääsee kyllä kätevästi yhdellä klikkauksella blogiin ja päinvastoin. Toivottavsti kaikki löytää jatkossakin helposti siihen osioon jota haluaa seurata :)

Ps 2, Yritykseni ei ole vielä virallinen, mutta toivottavasti vielä joskus muuttuu sellaiseksi. Nyt se on vielä toiminnaksi muuttumassa oleva unelma.  ;)